sobota 5. ledna 2019

Pohádka s otevřeným koncem

V roztomilé chaloupce u lesa žila se svými kůzlátky maminka koza Miroslav Kalousek. Jednou řekla maminka koza Miroslav Kalousek kůzlátkům : "Kůzlátka, už nemáme nic na pití. Musím jít do obchodu a koupit něco na Silvestra. Nikomu neotevírejte, chodí tu zlý vlk Putin."

Asi tak za tři hodiny se ozvalo bušení na dveře a mumlavý hlas : "Kůzlátka, děťátka, otevřete, já jsem vaše maminka Kalousek. Nesu vám vodku, pivo a sekt." Nebojácné kůzlátko, které se jmenovalo Štětina a bylo nejstarší mezi kůzlátky a dokonce bylo, což bylo neuvěřitelné, starší než maminka Kalousek, nebojácně odpovědělo, protože vědělo, že do Ruska už nikdy nedostane víza : "Neotevřeme, naše maminka nemluví jako notorik!" Poté se zvenčí ozývalo nějaké nesrozumitelné mumlání a pak se ozval srst ježící řinkot skla spolu se zaduněním, jako by někdo upadl na ledu. Kůzlátka sebrala odvahu a otevřela dveře. Na zemi ležela maminka koza Miroslav Kalousek se dvěma taškami rozbitých lahví. Nešťastná maminka ležela zrovna pod tabulí s nápisem : Tato komunikace se v zimě neudržuje.

No a zde, milé děti, pohádka s otevřeným koncem končí. Dále už záleží jen na vás a vaší fantazii, jak to dopadlo s maminkou kozou a jejími milovanými kůzlátky. Také je na vás vymyslet, co kůzlátka na Silvestra i s maminkou pila. Zda to byla jenom voda ze sněhu rozpuštěného v hrnci na kamnech, nebo něco jiného.