pátek 19. února 2021

Slavia - Leicester 0:0

 Trenéři obou mužstev důkladně prostudovali hru soupeřů. Leicester včasným napadáním slávistů využíval nedostatek všech slávistů: neschopnost hrát v nedostatku času, neschopnost pracovat kvalitně s míčem v takových podmínkách, neschopnost se uvolňovat a přihrávat v takové tísni. Prostě technická nekvalita.

Slavia i se svými nedostatky dokázala odolat útočným kvalitám Leicesteru. Takže kvalitní defenziva Trpišovského. A to v utkání, ve kterém brankář Slavie dělal pomocí svých hrůzu vzbuzujících  přihrávek všechno možné, aby Slavia prohrála. Nepochybuji, že hráči Leicesteru díky svým trenérům o mizerné rozehrávce slavistického brankáře věděli. Problém byl jenom v tom, uhádnout kam to brankář nakrátko neomylně kopne - do kterých míst s největším nebezpečím pro vlastní bránu.

Kdysi Anglie na mistrovství světa, nebo mistrovství Evropy hrála s Německem. Za Anglii hráli velké hvězdy, např. Paul Gascoigne. Němci si nevěděli s hrou Angličanů rady, Angličané včasným napadáním a technickou vyspělostí donutili Němce hrát jako nějaké dnešní netechnické české mužstvo. Přestože to s Němci vypadalo nedobře, Němci nakonec vyhráli. Tomu se asi divili nejvíc samotní Němci. Z té doby asi pochází slavný vtipný citát: Fotbal je hra, kterou hraje 22 hráčů a kterou vždy vyhrávají Němci.

Český fotbal si stále neví rady s technickou kvalitou hry. S absencí techniky pro soudobý fotbal. Včera večer v sestřizích z utkání Evropské ligy byly vidět nádherné ukázky technických dovedností. Dnešní fotbal je velmi rychlý, přesto nepoklesly technické kvality hry elitních mužstev, naopak technika drží krok s kondicí (např. s rychlostní vytrvalostí) a taktikou.