sobota 23. října 2021

Sparta - Lyon 3:4

 Trenéři Vrba, Csaplár a Brabec znovu potvrdili v rozhovorech po utkání, aniž to přímo řekli, že nevědí, jak je možné zvýšit technické kvality hráčů na evropskou úroveň. Nevědí, tudíž se ani nepokoušejí. O vyšší technické úrovni hráčů Lyonu mluvili jako o tom, co bylo příčinou porážky. Pánové to berou asi jako vedro nebo mráz, s mrazem a vedrem se také nedá nic dělat.

Technická úroveň našeho fotbalu je hlavní příčinou zaostávání našeho fotbalu.

Z mužstva Sparty vynikli Slovák Haraslín a středový hráč Krejčí mladší. Krejčí v minulosti přestal hrát tvrdě až surově a nyní hraje velmi kvalitně, možná to dotáhne daleko. Haraslín ukázal, jak by měli hrát útočníci v Česku. A ukázal to proti velmi kvalitnímu soupeři.

V utkání byly velmi dobře patrny velké rozdíly mezi hrou Lyonu a Sparty. Diváky asi pobavily názory expertů o tom, že hráči získali zkušenosti o tom, jak se hraje v Evropě ve vyšších fotbalových patrech. V dnešní době satelitů, spousty TV kanálů má možnost každý, kdo má zájem o špičkový fotbal, seznámit se dostatečně s tím, co je velká kvalita a co je průměr a podprůměr. 

Každý ligový hráč i trenéři vidí, pokud vidět chtějí, jak se liší jejich příprava od přípravy kvalitních hráčů a mužstev v Evropě. Poučení z utkání s výborným soupeřem je k ničemu, pokud někdo neví, jak trénovat k získání potřebné kvality, anebo se spokojí s tím, co umí a v TV jenom řekne to, co se už léta říká. Přece se nikdo nebude sám veřejně kritizovat a přizná se, že na to nemá, že víc tomu dát nedokáže.