neděle 16. ledna 2022

Přišlo potrubní poštou - spěšnina

 Jak je všeobecně známo, část lidstva se přežírá bez ohledu na uhlíkovou stopu a zvyšující se množství kysličníku uhličitého v atmosféře. Naše ekoorganizace, a sice její vědeckovýzkumná skupina, přichází zdarma s nápady, jak s malými náklady snížit spotřebu potravin a tím i přispět ke zdravější atmosféře díky sníženému množství dobytku a sníženému množství energie potřebné k výrobě potravin.

Jako první na světě jsme si všimli, že problém přežírání lidstva se nachází v jídelních příborech - ve lžících a vidličkách. 

Proto navrhujeme vyrábět lžíce s tzv. "lopatičkou" na nabírání kapalné stravy vpravo místo lžic s lopatičkou vlevo. Kapalná strava se bude pak nabírat druhou částí lžíce, tedy tou nelopatičkovou. Lopatičková část lžíce se bude pak používat k úchopu lžíce při jídle. U strávníků leváků se budou používat lžíce vždy s lopatičkou vlevo! 

Vidličky budou mít část s napíchacími hroty stočenou do kužele, takže to bude takový stravovací rébus. Kdo to nevyřeší, tak se nepřejí, ale zato ušetří nespotřebovanou potravinu do potravinové banky pro potřebné.

Pokud ani taková opatření nepomohou, navrhujeme vyrábět lžíce s lopatičkou uprostřed lžíce a se dvěma úchopovými držadly po stranách lopatičky. Držadla musí být pochopitelně neohebná, aby se nedisciplinovaní spoluobčané nemohli opět přejídat.

Dalším problémem, kterým se budeme v budoucnosti zabývat, budou fotovoltaické panely na měsíční svit - pro nabíjení baterií mobilních telefonů.