sobota 16. ledna 2021

Fotbal: Teplice - Jablonec 0:5

Teplice hrály tak, že to vzbuzovalo dojem, že půl roku na tréninku neviděly balon. Kdysi jsem hrál odborářskou soutěž po více než půl roku bez trénování. To bylo utrpení. Nepřesné přihrávky, těžké nohy, všude pozdě. 

Má-li mančaft hrát kolektivně, musí se trénovat metodami, které hraní kolektivního chytrého fotbalu umožňují. S hráči se musí pracovat také individuálně, aby pak mohli hrát fotbal všichni na podobné fyzické, taktické a technické úrovni. Pokud se to tak nedělá, pak po hřišti běhají zoufalci s různými nedostatky, kteří dostali před utkáním úkoly, které mají plnit, přestože v přípravě trénují jinak, jiné věci, než ty, které jsou nutné pro plnění úkolů, které jim zadali trenéři, kteří zřejmě věří na zázraky.

Ty nedostatky jsou velmi dobře vidět, takže by měly být odstraněny a trenéři by měli umět hráče "léčit". To se dá léčit, ale musí se vědět jak. Některá cvičení jsou zastaralá, zbytečná, přesto je stále vidím trénovat. Zrovna tak je vidět, že důležité věci, jejichž nácvik se nesmí odflákat, nejsou trénovány s potřebným, velmi velkým množstvím opakování, aby si je hráči osvojili (zafixovali) ve správném provedení.