neděle 26. prosince 2021

Až mi to bude aspoň trochu myslet, napíšu něco o "českím fotbalovím pravopysu"

 Skláním se s dojetím před množstvím známých i neznámých českých fotbalových badatelů, trenérů a bojovníků za nedotknutelnost a téměř neměnnost "českého fotbalového pravopysu".

Závistivci z jiných (západních) zemí, kteří nerozumějí očividně fotbalu, nás stavějí na 32. místo na světě v pořadí zemí. 

"Český, přísně vědecký fotbal" je pro západní fotbalové trenérské "pololaiky" těžko pochopitelný, proto jej nerespektují. Tak jako běžní čeští diváci nechápou moderní sochařské umění a tvrdí, že je to dobře zaplacený hnus. Jako například kovová socha s nápisem EGO, instalovaná na důležitém náměstí Opavy. Popíšu nyní to dílo (stojící několik milionů): Na kovové podstavě klečí mužská stylizovaná postava s rozpaženýma rukama, s hlavou (zjednodušenou), z očních důlků vylézají tyčinky s kuličkami na koncích, zřejmě jsou to oči, jako u slimáků. Z rozkroku (bez varlat) vystupuje tenčí, veledlouhé přirození, v oblouku se dotýká podstavy a pokračuje za postavu. Při pohledu zezadu přirození v oblouku pokračuje k zádům a vstupuje poté do zad a pak se objeví vystupující vpředu z hrudi, na konci tohoto přirození je přirození rozšířeno do trychtýře a trychtýř uzavřen plechovým červeným srdcem.

Adresa na internetu: in.novinky sochu v opavě zakryli, pobuřovala