pondělí 28. března 2022

Někdo si nedávno četl můj článek z pátku 17. ledna 2020 s názvem Závažná informace k provozování VZT (vzduchotechniky) v budoucí tělocvičně kosmonoské školy

K článku bych ještě něco dodal: Kosmonosy mají ještě další budovy, koupaliště, stadion a kdoví co ještě. Takže lidé, kteří to mají na starosti, by měli mít potřebné odborné a pracovně bezpečnostní znalosti, ať jsou to vedoucí či dělníci a obsluhy systémů. 

Píšu o tom proto, že jsem ve firmách, které nebyly vedeny potřebnými technickými a jinými odbornými pracovníky zažil neuvěřitelné příhody, kdy vedoucími různých firemních oblastí byli účetní, učitelé, bývalí šoféři nebo zdravotníci. Mezi zaměstnanci bylo tradicí nečíst návody, neznat bezpečnostní předpisy. 

Mezi dělníky bylo zvykem nečíst návody, protože prý jenom nezkušení a neschopní čtou technické zprávy, výkresy a návody. Totéž jsem zažil u vedoucích, kteří se nenamáhali nastudovat odborné či technické znalosti, potřebné k jejich rozhodování v oblastech, kde nebyli zrovna doma, ale peníze a funkci si i přes nedostatečnou kvalifikaci a nepřipravenost rádi vzali.