středa 13. dubna 2022

Bayern vyřazen z LM UEFA!

Villareal hrál jednodušší fotbal, ale nebezpečnější. Fotbal, který se nyní hraje v evropské špičce. Také hráči Realu a Chelsea hráli tento účinný fotbal. Bayern mi připadal, že není fyzicky i technicky v pořádku. Proti mužstvu jako je Villareal, je účinný fotbal právě takový, jaký hraje Villareal, nebo Real, nebo Chelsea.

Tento fotbal je založen na přesných pasech (po získání míče u vlastní brány) na velmi rychlé, kvalitní brejkové hráče na křídlech s přesnýma nohama (jak při vedení míče, tak při přihrávkách a střelbě). 

Pokud by se trasy přihrávek (Villarealu, Chelsea a Realu) zakreslily na plochu hřiště (na výkrese), tak by to byly přímky po zemi v různých směrech, hlavně kupředu - do brejků. Přímky po zemi, nikoliv pomalé křivolaké, skákavé přihrávky na obsazené hráče, nebo nepřesné přihrávky vzduchem do skrumáže.

I v dnešní době je možné hrát při přesném bleskovém rozjezdu akcí do brejků bez tísnění, ve volném prostoru - po zachycení, či ztrátě míče soupeřů. 

Tyto akce se dají přesně nacvičit, pokud se ví, jak to nacvičit. Nacvičit se musí nejen přesné pasy po zemi, ale také správné starty ve správný okamžik kupředu - co nejdříve po získání míče spoluhráči v obraně. Startovat musí také někteří spoluhráči  hráče, který zachytí pas, aby využili odkrytý nehlídaný prostor soupeře. Volný, velký prostor jako v době lovců mamutů, kdy se hrálo v obraně s metrovými kyji, aby hra měla patřičný říz.