pátek 20. května 2022

Fotbal

 Slovácko - Sparta a Frankfurt - Glasgow Rangers: naskytla se možnost v jeden den vidět český fotbal a evropský fotbal vyšších kvalit. 

Bylo možné posoudit práci trenérů mládeže a dospělých u nás a v Evropě. Takže jsme mohli vidět výsledky práce jednoho z nejlepších našich trenérů - sympatického trenéra pana Svědíka ze Slovácka, který se očividně zajímá o to, jak se to dělá na Západě. Srovná-li se to ale se západními lepšími mužstvy, stále ještě jsou patrné rozdíly v technických kvalitách. 

Těžko se může dostat na vysokou úroveň hráč, který nemá excelentní rychlostní a fyzickou výbavu, ale je možné zvýšit, a to hodně technické kvality a taktické kvality každého hráče správně vedenými skupinovými a individuálními tréninky pro soudobý fotbal. Bez potřebných odrazových stěn a sítí, bez dalších, správně navržených pomůcek a bez nezbytného množství potřebného tréninkového času pro technický růst nelze zvýšit celoplošně technickou úroveň českého fotbalu. Pomůcky se musí pochopitelně správně používat, jinak jsou zbytečné.  

 Mladí hráči Sparty jsou trénováni na nějaký divný, naivní fotbal - fotbal pro pamětníky, který nemá nic společného s fotbalem, který se hraje v dnešních kvalitních evropských klubech.