úterý 23. srpna 2011

VÝCHOVA MANŽELKY

Výchova manželky je nikdy nekončícím procesem. I když největší světové kapacity v oblasti výchovy životních družek unisono tvrdí, že žena je nepřevychovatelná, neustávejte s trpělivými a hlavně častými pokusy.

Přátelé, uvědomte si, že ten, kdo tento úkol vyřeší, má Nobelovu cenu jistou a bude vedle Buddhy, Krista, Marxe, Henryho Forda, Billa Gatese a několika málo dalších patřit k těm, co nejvíce ovlivnili vývoj lidské společnosti, a to za tu nelidskou námahu stojí !

Pro výzkum je nezbytné pořídit si pečlivě vedený výzkumně výchovný deník. Také není kontraproduktivní pořídit manželce žákovskou knížku, kterou si bude nechávat jednou týdně podepisovat svými rodiči, nejlépe otcem - z pochopitelných důvodů. V mém deníku byste se dočetli, že ihned druhý den po svatbě jsem zahájil výchovu své vzpurné, málo poddajné ženy. I když je to záznam dlouhé řady výchovných neúspěchů, nalezli byste zde řadu překvapivých poznatků.

Například cenné zjištění, že zavinuje-li žena štrůdl, nemá cenu dávat ji zábavné kontrolní otázky z matematiky. Desítkami pokusů jsem se přesvědčil, že žena na to reaguje vždy s neadekvátní emotivitou, nebojím se to říci : přímo se špatně zvládanou zuřivostí.

Nesmím zde zapomenout na svůj objev, o kterém se veřejně zmiňuji poprve : České ženy používají zvláštní, stále se měnící překládací systém pro překlady z češtiny do češtiny. Tento systém, a to je zajímavé, používají jenom při důležitých rozhovorech s manželem. Přestože oba budete hovořit spisovně česky, nebude vám žena v závažných okamžicích rozumět. Upozorňuji, že nejde o nářečí nebo slang nějaké vyhraněné skupiny, ale o spisovnou češtinu bez cizích slov.

Budete-li jako já vysvětlovat své ženě, že její muž je to nejlepší, co ji mohlo v životě potkat a že by za to měla každé ráno zahajovat díkůvzdáním s krátkou modlitbičkou, očekávejte, že začne zlomyslně přímo hýkat smíchy a okamžitě volat všem kamarádkám ve střední Evropě , aby si ověřila, zda mají doma také  něco podobného.