středa 12. prosince 2012

Profesor Milan Hejný je jedničkou mezi matikáři

Dostalo se mu ocenění za jeho odlišnou metodu výuky matematiky od 1. do 5. třídy základní školy. Jeho metoda má prý pozoruhodnou úspěšnost. I u méně nadaných! Vy, kteří máte v kosmonoské škole děti, zajímejte se o tuto metodu a o to, jak se vyučuje matematika v Kosmonosích, jakou úspěšnost má místní výuka u horších žáků. Uděláte tím pro své děti daleko víc, než když je v létě zavezete k moři. Pozor, Vaše děti možná čeká daleko těžší doba, než je současná.

Další zajímavá metoda výuky se používá na základní škole v České Kamenici. Protože se přitom používají počítače-tablety, děti to zajímá a těší se na takovou výuku. Tablety už jsou z vyšší kategorie, cena kolem 10 000 Kč. Tablety pořídila škola.

Pusťte z hlavy cokoliv, jenom tohle ne. Mohlo by Vás to někdy moc a moc mrzet.

A ještě něco : Učebna plná moderních pomůcek je k ničemu, pokud s nimi bude vyučovat ignorant, kterého práce s žáky nezajímá, který neumí nic naučit, který nechce učit, který se domnívá, že je to věc žáků a rodičů. Kdysi jsem měl tu čest poznat excelentního blbce na jednom učilišti, který měl uzamčeny přístroje ve skříni, aby si s nimi učni něco nezkoušeli a nedej bůh, aby je ještě tak pokazili. A podobných blbů jsem poznal ještě více. I na vlastní kůži. Čím neschopnější, tím tvrdší na žáky, tím víc líný, tím méně ochotný se žáky pracovat, tím víc mu byli žáci lhostejní.