středa 4. listopadu 2015

Real, Tony Kroos

Tony Kroos, hráč, který se do hry Realu vůbec nehodí, je stále stavěn. Stavěl jej předešlý trenér Ancelotti, staví jej i Benítez. Kroos má sice ránu jako z děla, ale góly z jeho pokusů nepadají. Na hřišti při utkání budí dojem hráče, který se přišel na trénink nenásilně trochu proběhnout, je pomalý, jeho běh vzbuzuje dojem, že má kopačky o dvě čísla větší. Všimněte si, jak plácá nohama, jakoby měl strach, že zakopne, nebude-li zvedat špičky kopaček při běhu. Takhle běhají i někteří dřeváci v naší lize.

Kroos se sice svědomitě přesouvá, ale moc nenapadá, chybí mu dravost, výbušnost. Aby nezkazil, přihrává tím nejjednodušším způsobem, takže neofenzivně, na někoho blízkého, který to zařídí za něj, který se nebojí zodpovědnosti, jako např. v Paris SG Di Maria. Prostě - dobře placený alibista, který těží z práce jiných. Zastaralý typ fotbalisty. Hráč neefektivní, neschopný improvizace, bez nápadů, bez schopnosti ovlivňovat průběh zápasů. U nás tak hrávají hráči, kteří se vrátí ze Západu, z dobře placených angažmá. Leklé ryby.

Domnívám se, že náš trenér Vrba by v roli trenéra Realu praktikoval daleko lepší, ofenzivnější fotbal, než Benítez. Vrba dokáže hrát pozoruhodný, emotivní a útočný fotbal i s průměrnými hráči. Pochopitelně by byla otázka, zda by jej primadony Realu přijaly.