úterý 5. prosince 2017

Co nenajdete ani v Murphyho zákonech

Dá-li se něco zprasit v politice, bude to zpraseno. Vždy, v každé době vstanou noví bojovníci, kteří tu zodpovědnost (zprasit to) vezmou na sebe. Tito na rozdíl od zbytku lidstva vidí nedostatky, které je třeba za každou cenu odstranit, bez ohledu na jakékoliv ztráty. Tuto naši oběť je podle nich nezbytné přinést. Jak říkají tito experti na rekonstrukci lidstva, států, národů, náboženských směrů, majetkových poměrů, detailů svobody či nesvobody, na boj za práva jakýchkoliv (třeba i obskurních) menšin proti jakýmkoliv většinám, na boj za práva jakýchkoliv (třeba i obskurních) většin proti jakýmkoliv menšinám : "Nikde není psáno, že v Evropě musí být klid. To, že je v Evropě klid, není samozřejmost. Musíte si zvyknout na terorismus, pouliční bouře, na neustálé nebezpečí. Porovnejte počet teroristů a počet občanů Evropské unie."

Jak řekl neznámý neprofesionální politik v autobusu do Boleslavi : "Vždycky se najde údajně závažný důvod k tomu, aby se udělal pořádný bordel v Evropě, nebo jinde ve světě." A druhý neznámý amatérský politik k tomu dodal : "A nejlepší je, když se k tomu vtipně využijí lidská práva a zákony." A třetí řekl : "A nezapomeňte na to, že v takových osudových okamžicích bývají v čelech států obvykle ti největší pitomci."

(Pozn. redakce : To se to hochům mluví, když nemusí v každou závažnou chvíli politicky korektně lhát jako profi politici.)