Teprve letos jsem si všiml, že existuje tento druh sirupů. Označení těchto výborných sirupů najdete na nálepkách. Doporučuji např. višňový super hustý ovocný sirup. Neředěný je vhodný v malém množství ke zmrzlinám, ke kompotozmrzlinovým pohárům místo griotek a podobných lihových doplňků. Další možností je použití k ochucování tvarohů, bílých jogurtů, mléka, smetany, minerálek, pitné vody, dortových krémů, ovocných salátů, krupičné kaše, ovesné kaše, atd.
Jak tvrdí nálepka, sirup je prý bez konzervantů. Zato nehustý kivi sirup s konzervanty vydržel rok otevřený, aniž plesnivěl, aniž se zakalil. Ten by snad vydržel sto roků nezměněný. Obsahoval dva vražedné konzervanty, které vymlátí všechno, co se do sirupu dostane. Otázkou je, co to dělá ve střevech konzumenta. To bude asi nelítostná vyhlazovací válka.