pátek 17. dubna 2020

Na travnaté ploše ...

Na travnaté ploše před hřbitovem na Hradišťské ulici byly dnes vysazeny dva stromky. V blízkosti třetí brány. Chci upozornit na to, že před hřbitovem vede v zemi od vodoměrné šachty (nalézající se taktéž na této travnaté ploše před hřbitovem) vodovodní potrubí do zahrádkářské kolonie v blízkosti hřbitova. Šachta se nalézá téměř naproti Třebízského ulici, blíže k silnici než vysazené stromky. Neznám přesně trasu potrubí, ale vím, kde mají dobrou dršťkovou. Pardon, omluvte moje trapné selhání.

Neznám trasu potrubí, takže potrubí může jít buď podél zdi hřbitova, nebo napříč travnatou plochou od šachty k dolnímu rohu hřbitova u cesty podél zahrádek. O tom, že k dolnímu rohu, vím proto, že u tohoto rohu se kopalo kvůli nějakému problému s vodou pro zahrádky. A potrubí, nastojte, nebylo příliš hluboko! Protože jsem zapomněl doma průkaz zástupce pomocníka Veřejné bezpečnosti (s povolením zabíjet bez povolení mouchy a ovády), nemohl jsem legitimovat kopáče a žádat po nich vysvětlení. Riskoval bych tím intenzivní masáž obličeje. Byl jsem také kopáčem - na dálnici u Hranic na Moravě, takže vím, že krumpáč má v Čechách a na Velké Moravě velikou, nepřehlédnutelnou diskuzní sílu.

Pokud bude potrubí jenom tak hluboko jako u rohu hřbitova, hrozí při jakékoliv další dobře nezajištěné akci nebezpečí průrazu potrubí. V takovém případě by se při bohatém nespisovném slovníku kopáčů červenal i  proslulý kosmonoský diskutér Bořivoj.