pátek 24. ledna 2014

Volby takřka za dveřmi

Blíží se obecní volby a v Kosmonosech tichoučko na předvolebních pěšinkách. S jedinou, a to tradiční výjimkou : Kosmonoský zpravodaj tak jako v minulosti pracuje s patřičným nasazením ve prospěch momentální "vítězné" koalice. A pokud vyhraje jiná koalice, v jiném složení, bude Zpravodaj zase přetékat optimismem a láskou ve prospěch vítězů, záleží jen na zodpovědném výběru redaktora. V Kosmonosech na rozdíl od jiných obcí jsou v čele obce vždy jen ti nejlepší z nejlepších! To jen pro ty, co si to již dávno neuvědomili.

Raut Kosmonosy věří, že stávající zastupitelé projeví lokálně politické kvality rozměrů vpravdě státnických a nepřipustí, aby opoziční politici (kteří jsou vždycky v Kosmonosech vzhledově a lidsky hnusní, pozn. red.) zaneřádili kvůli nějakému tiskovému zákonu stránky Zpravodaje svými názory.

Občanům v Kosmonosech imponuje sebedůvěra různých stran a straniček, které po celé mezivolební období nedají o sobě vědět, neutrousí veřejně ani slůvko, v poklidu hibernují až do voleb a pak jako polité živou vodou vystupují jako politické Zetory, které to tu přeorají tak, jako nikdo nikdy předtím. Jejich víra, že největší úspěch musí získat strana, o které nikdo nic neví, o které nikdo neslyšel nic dobrého ani špatného, se dotýká nebes.

Těm ostatním, kterým chybí taková víra, doporučuji si všimnout možností internetu, možností letáků a možností Kosmonoského zpravodaje. Kosmonoský zpravodaj sám o sobě sděluje, že je informačním a národopisným měsíčníkem. Mezi informace patří nejen informace o výstavě králíků, ale také informace odborné, informace o jiných přístupech k řešení problémů obce, informace kriticky laděné. Neměly by chybět informace o postojích stran k problémům, které jsou podle nich závažné. Pokud se vyskytne nějaký kosmonoský starosta, který má rád hezké články o sobě (i s fotografiemi), s citáty z jeho projevů při rozdávání diplomů a pohárů, nikdo mu pochopitelně nesmí bránit, aby si takový sympatický měsíčník, či týdeník vydával sám, na vlastní náklady. Ten půjde na dračku, o tom nepochybujte!

Nejmenovaným kosmonoským politickým pozorovatelům neunikl úspěch D. Odnohy, který dosáhl volebního úspěchu zviditelněním se pomocí internetu. Podařilo se mu proniknout - neznámému - mezi dlouholeté uživatele kosmonoské zastupitelské židle. Nutno upozornit : pokud chcete internet použít, je třeba na existenci takového internetu (to jest blogu, či webu) upozornit buď dodáním letáků s internetovou adresou strany (či stranického bloggera) do poštovních schránek, nebo opakovaným zveřejňováním inzerátů s internetovou adresou strany na stránkách Kosmonoského zpravodaje. Zveřejníte-li adresu na neoficiálních kosmonoských blozích, bude o vašem internetu vědět jen část občanů, tedy těch, co tyto blogy, či weby sledují. Zpravodaj bývá zřejmě doručován do každého bytu, či domu. Předpokladem provozování takového internetu je potřebná pravopisná úroveň, slušnost, znalost obecní problematiky a pravdivost, i když se třeba právě nenosí.

Redakce upozorňuje, že informace zde uvedené nejsou nikomu vnucovány, nikomu se nezakazuje podceňovat je.