sobota 21. června 2014

Léto v Kosmonosech

Je léto a přes Kosmonosy projíždějí smečky motorkářů se záměrně řvoucími motorkami. Předjíždí se v úsecích, kde je předjíždění zakázáno, okázale se kašle na povolenou rychlost. Městská policie neměří, státní policie je neviditelná - asi používá technologii Stealth převzatou z amerických, tzv. neviditelných bombardérů B-2.

Doufejme, že po volbách budou konečně (po létech) řídit obec lidé, kteří mají oči a uši v pořádku.

Pokud se měří rychlost jednou za několik týdnů, či měsíců, je to totéž, jakoby se neměřilo. Pouze každodenním měřením si získají Kosmonosy pověst města, ve kterém se vyplatí dodržovat dopravní vyhlášku. Co brání strážníkům v měření? Tuto otázku by měl už konečně některý zastupitel položit starostovi a také redaktor měsíčníku, kterému chudý lid říká Zpravodaj dr. Masarčíka, by se měl zeptat městských strážníků. Bývalý redaktor Cvrček by použil asi tento svůj oblíbený začátek pro takový článek : "Zašli jsme se zeptat ... " Dodnes jsem nezjistil, kolik tazatelů se chodilo tehdy zeptat.

A ještě jedna, tentokrát pozitivní zpráva : dorostenci SK Kosmonosy si už přihrávají většinou po zemi. Tento způsob přihrávek, který už používali i Žižkovi boží bojovníci, doposud neznají někteří hráči české 1. ligy. Ovšem je nutno v jejich prospěch přiznat, že už brzy budou všichni tetovaní, čímž dostihnou zbytek fotbalového světa.