čtvrtek 1. září 2016

Uhrín

Uhrín včera seděl na utkání Česko - Arménie vedle majitele FK Ml. Boleslav Dufka. Přátelé, řekněme si to bez okolků, bez chození kolem horké kaše, neberme si před ústa ubrousky, nechoďme okolo toho jako pešek : Uhrín nemá uhry. Kdoví čím se osypou ve Slavii po Uhrínově působení. To, že se mohou něčím osypat neopatrní televizní diváci, kteří se dokážou ještě dívat na český ligový fotbal, to nikoho nezajímá.

Kdybych mohl poradit ligovým trenérům, jako že nemohu, tak bych jim řekl : Bohové s hlavou až v mračnech, to nevidíte, že vaši hoši umějí každý jenom část z toho, co bych nazval míčovou technikou potřebnou pro hraní zápasů? Proč je nevylepšujete, neinovovujete? Proč i reprezentanti kopou centry z křídel místo před bránu za bránu, nebo až k protějšímu rohovému praporku?

Jste jako naši politici, také toho napovídáte ažaž, když o nic nejde. A když se objeví závažný problém, ohrožující budoucnost naší země, tak ho naši přezkušení politici nevidí, až na několik výjimek, kteří nejenom mluví, ale i jednají a včas.

Vy také rádi zasvěceně mluvíte, ale problémy přetrvávají. Jak to, že ty do očí bijící nedostatky nevidíte a neodstraňujete? Jsou lidé, kteří mají vize a schopnost je realizovat. A pak ti, kteří nic nikdy nevymysleli, kteří se jen vezou tam, kde mají pracovat jiní, nápadití, kreativní. Na hře i našich reprezentantů je vidět, že mají základní technické nedostatky v některých činnostech. Trénováním techniky tak, jak se to u nás praktikuje, není možné se naučit technice pro současný fotbal v Evropě. Jednak chybné pojetí tréninků a jednak málo času věnovaného dynamické technice.To se dá snadno poznat. U nás se to bere asi tak, že někdo nemá (jako hráč) shůry dáno. Hovno (velmi slušně řečeno) : hráči mají shůry dáno. Jenom je nikdo neučí to, co dnešní fotbal po technické stránce potřebuje. Můžete sto roků trénovat techniku po vašem, stejně budete stagnovat.