středa 25. ledna 2017

Radar pro kontrolu vzdušného prostoru nad regionem, čerstvá novinka

Bez ohledů na protesty Bradlece, Chudoples a Horních Stakor bude na kopci nad cyklokrosem instalován radar. Radar nebude instalován kvůli sledování vzdušného prostoru nad katastry těchto obcí, ale kvůli podezřelé stodole v Sukoradech. V této stodole je podle snímků z našich  mírotvorných dronů již po delší dobu podezřelý ruch, přijíždějí jen kamiony, které se vykládají tajnůstkářsky pod střechou. Z rozměrů stodoly usuzují experti z naší domobrany, že je tam možné vyrobit raketu 10 m dlouhou. K tomu naše domobrana nemůže nečinně přihlížet.

Radar bude levný, bude Kosmonosy stát jenom 50 milionů, architektonicky bude v souladu s okolní přírodou, budova pod anténou bude obložena smrkovými prkny z vrchu Baba. Obklad bude zdoben vyřezávanými lidovými ornamenty charakteristickými pro Kosmonosy. Až na jaře rozkvetou třešně na blízké Třešňovce a v korunách budou bzučet včeličky, bude milo posedět na turistické rustikální zahrádce u kiosku zabudovaného do stěny radaru. Každý den se otevřou v poledne ve stěně dvířka a vykoukne kravička, která roztomile dvanáctkrát zabučí.

Radar bude poháněn levnou ekologickou parou, parní stroj bude odebírat páru z eko kotle vytápěného uschlými větvemi z okolních strání.

Vedení kosmonoské domobrany nekompromisně protestuje proti nekompromisnímu protestu Chudoples, které nesouhlasí s údajně tajnou základnou kosmonoských dronů v lese na Babě v blízkosti Chudoples. Vedení se domnívá, že žádný zákon nenařizuje podávat informace o základnách dronů sloužících ochráncům přírody. Seržant kosmonoské domobrany J. V. a desátník A. M. pátrají po zatoulané divoké zvěři, jejíž stopy byly zjištěny v polích u Chudoples. Konkrétně jde o několik severských vlků, o jednoho ledního medvěda a dlouhosrstou polární zebru.