úterý 14. srpna 2018

Dynamo Kyjev - Slavia Praha 2:0

I z ligových nefotbalistů se dá udělat technický mančaft. Z každého z těch nešťastných slávistů je možné udělat chytrého, sympatického, technického fotbalistu. Překvapil mě Hušbauer málo kvalitní hrou. Kdysi byla mazanost českých fotbalistů (těch špičkových) nepříliš vzácným zbožím. Kdysi se mazaným nechtělo moc běhat. Dnes běhají všichni a mazané téměř neuvidíte. Před posedlostí českých trenérů dosahovat úspěchů bez technických kvalit hráčů nezbývá než smeknout. Připomíná mi to Husákovy bolševické politiky, kteří tvrdošíjně chtěli dosáhnout úspěchy svými, po léta neúspěšnými postupy. CIA na to koukala asi s údivem. Tak poškodit české hospodářství by asi nedokázala, jako to dělali vedoucí bolševici na základě svých ekonomických dogmat.

Teng Siao Pching, velký čínský reformátor, kdysi prý řekl : Nezáleží na tom, zda je kočka bílá nebo černá, hlavně že chytá myši.

No a my si můžeme obrazně říct : Nezáleží na tom, co si myslí čeští fotbaloví dogmatici, hlavní je, že míčová technika "pomáhá chytat myši".

Doufejme jenom, že "perestrojku českého fotbalu" nebudou dělat stejní soudruzi, kteří dostali český fotbal tam, kde je nyní.