úterý 14. srpna 2018

Jan Matoušek patří již pražské Slavii

Příbram a Slavia se dohodly. Matoušek zatím zůstává podle dohody oddílů v Příbrami - na hostování. Slavia prý zaplatí 42 milionů korun. V posledním ligovém kole dal jeden gól a na dva nahrál. Minulou sezonu hrál s Příbramí 2. ligu a byl zvolen nejlepším hráčem 2. ligy! Má dvacet let.

Hráč jako Matoušek je v našich poměrech "vzácné zboží". Aby byl efektivně využit, musí mít empatické, dostatečně technické spoluhráče, kteří ho budou podporovat v takových okamžicích hry, kdy bude Matoušek tím nejlepším řešitelem (nebo řešením?) situace. Ve Slavii je jeden takový hráč - Hušbauer.

Kdysi se objevil v Jihlavě nadějný hráč - Tecl. V Jihlavě nejlepší spolu s dalším pozoruhodným hráčem - Vydrou. Tecla koupila Plzeň a z Tecla se povedlo udělat Vrbovi a hráčům nezajímavého hráče. Chce-li někdo koupit a využít hráče s určitým výrazným projevem, musí pro něj vytvořit podmínky. Používat dobrého hráče tak, aby se nevyužívaly jeho přednosti, je rozumné asi tak jako zařadit vysokoškoláka do čety kopáčů. Tím bych v žádném případě nechtěl urazit kopáče, já jsem kopáčem kdysi byl a vím tedy, jaká je to dřina a navíc na počasí - v zimě i v létě.