pátek 30. listopadu 2018

Bordeaux - Slavia 2:0

Neumím moc číst nahlas, neumím se bez problémů vyjadřovat na veřejnosti. Kdybych to nutně potřeboval, tak bych se to naučil. Sehnal bych si potřebné informace a cvičil a cvičil.

U Slavie to vypadá, že hráčům úroveň a pohotovost vyjadřovacích schopností jejich dolních končetin nijak zvlášť neleží v hlavě. Na báseň plnou emocí a fantazie to zatím ještě není. A na Neymara nejsou a nebudou prachy.

A pokud jde o české trenéry - ti mají charakter a pevné zásady. Ti se nikdy nebudou podbízet vkusu fotbalově nevzdělaných diváků a hrát se svými mužstvy kýčovitý, líbivý fotbal. Každý český trenér ví, že vedle politického populismu existuje i fotbalový populismus. Protože se u nás nevyskytuje žádný trenér populista, řekněme si, co to je trenér populista. Trenér populista, pokud se mu dá (u nás jen omylem) příležitost trénovat, tak se snaží zalíbit masám fotbalově nevzdělaných diváků a hraje fotbal líbivý, technický, který nepřipomíná těžkou dřinu v lomu nebo na šachtě. Zásadou populistů je, že i když je líbivý fotbal těžká dřina na tréninku i v zápase, nesmí to být při utkání vidět.

A na závěr krásné heslo českých trenérů - antipopulistů. Heslo, které slyšíme, nebo čteme každý rok : "Když jde o body, musí jít krása stranou!" A protože jde o body po celé ligové období, tak ...

Matičko skákavá!

P.S. Navrhuji, aby se tímto heslem řídily i profesionální taneční páry, např. na mistrovství Evropy. Nepodbízet se a tvrdě makat! Bude-li třeba, jezdit i po zadku!