čtvrtek 8. srpna 2019

Ještě k úternímu mimořádnému zápachu

Zápach netrval dlouho, zmizel, odhaduji tak za hodinu. Takže to vypadá, že to nebyl zápach z polí po vyvezení nějaké "chlévské speciality". Takový zápach by trval mnohem déle. Takový obrovský zápach z polí jsem ale nikdy necítil. Takže mi napadá, že v okolí mohou být bioplynové stanice. A ty mohou páchnout, a to pořádně. Také v cukrovaru v Dobrovici je zařízení na výrobu bioplynu z nějakého jejich odpadu. Pokud jde o kdysi plánovanou bioplynovou stanici v blízkosti Horních Stakor, na internetu jsem žádné informace o jejím provozu nikde nenašel.

Přidávám adresu článku sekce Bioplyn : Biom.cz. Odborné stanovisko sekce Bioplyn k problematice zápachu z bioplynových stanic.

Takže experti zde podávají velmi závažné informace, které by měli znát občané a úřady o ne zrovna nezávadném provozování bioplynových stanic. Dá se očekávat, že provozovatelé bioplyn. stanic nebudou zrovna zarytí, neústupní ekobojovníci. Zrovna jako u solárních elektráren velkých výkonů. Zarytí bojovníci sice ano, ale z jiných důvodů. Nevím, proč mi zrovna teď napadá stará říkanka : "Šel zajíček brázdou, měl kapsičku prázdnou."