středa 6. listopadu 2019

FC Barcelona - Slavia Praha 0:0

Výborný výkon brankáře Slavie Koláře a výborná taktika trenéra Trpišovského přihlížející k nevalným technickým schopnostem jeho hráčů. V dalších záznamech úterní Ligy mistrů UEFA bylo možné vidět nádherné ukázky střeleckých schopností a technických dovedností známých i méně známých evropských fotbalistů. K dobrému soudobému fotbalu nepatří jen dobrá taktika a běžecká výdrž, ale také individuální technická vyspělost hráčů umožňující těmto hráčům řešit  kreativně situace, které se bez technické vyspělosti řešit nedají.

I když je to velký úspěch Slavie, musel jsem to tak napsat, jak jsem to napsal. Nepatřím k takovým těm hnidopichům, kteří například využili smrti Karla Gotta ke špinění Mistrovy památky.
 
 U nás se totiž může hrát daleko lepší fotbal. Našemu fotbalu chybí jedna velmi důležitá část - soudobá vyšší evropská technická kvalita. Doby, kdy se postaral o své technické dovednosti sám hráč, jsou již pryč. Až se zbavím jednoho zdravotního problému, začnu psát už konečně k věci - k osvojování dynamické míčové techniky. Nebudu psát o kondiční přípravě a taktické přípravě. Na to je odborníků u nás dost a já mezi ně nepatřím.

Jsem jenom v českém fotbale neznámý člověk, fotbalový venkovský buran, který sice vidí blbě noviny bez brýlí, ale - bůhvíproč - vidí dobře rozdíly mezi českým a evropským fotbalem a ví, jak trénovat, aby se tyto rozdíly zmenšily.