sobota 30. listopadu 2019

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski ve včerejším Sport MAGAZÍNU, který vychází v deníku Sport vždy v pátek, hovoří o fotbale i o sobě. A stojí to za to. Např. o receptu na úspěch.

"Mistrovství v jakékoliv činnosti dosáhnete jedině opakováním. A tak zůstávám na hřišti po tréninku a střílím série trestných kopů, penalt, anebo dělám cvičení na zlepšení práce levou nohou. Nedávno jsem se hodně věnoval právě vylepšení střelby levačkou z větší vzdálenosti. Musím se dostat do stadia, kdy nebudu přemýšlet o tom, jestli mám vystřelit, anebo ne, ale rozhodnu se automaticky. V současném fotbale není čas na přemýšlení."

 V tomto čísle Sport MAGAZÍNU je také zajímavý rozhovor dvou výborných hokejistů - nejlepšího střelce v historii československé hokejové ligy Milana Nového (Kladno) a Milana Gulaše (Plzeň), který je současnou jedničkou v bodování naší ligy.

Milan Nový také vzpomněl na to, že trénoval kdysi se železným pukem. Tuto radu od Ragulina přinesl Milanu Novému Jarda Holík, který byl někde na dovolené s Ragulinem(!), se kterým se vždycky Jarda Holík na ledě rval a obrovitý Ragulin ho několikrát zavalil na ledě tak, že se Jarda nemohl hýbat. Milanovi otec v Poldovce vyrobil železné puky a Milan trénoval s nimi střelbu na zahradě. Stovky, tisíce střel. Když pak vzal normální puk, tak to najednou byly rány jako hrom.

O R. Lewandowském také píše na svém blogu "Holub na střeše.cz" autor zabývající se také fotbalem. Tento autor se pohybuje po Evropě, je zřejmě nějak do fotbalu zapojen.