pondělí 18. listopadu 2013

Mýlil jsem se, soudruzi!

Kosmonosy nebudou osvobozeny (jak jsem kdysi napsal) z kapitalistického útlaku čínskou 123. gardovou jízdní parašutistickou divizí, která i s koni a zásobou sena seskočí na fotbalová hřiště a pole v severních Kosmonosech. Naopak situace bude taková, že např. škodováci - rozmazlení manýrami západoevropského sociálního státu, které v továrně zavedli němečtí manažeři respektující odbory - budou vzpomínat na to, že jim bylo umožněno žít v ráji.

Místo okoněných paragánů dorazí čínští komunističtí manažeři se svým komunistickým státním kapitalizmem a začnou tu s koloniální převýchovou nedostatečně pracovně vyspělých Středočechů. Číňané chtějí koupit, nebo již koupili zemědělskou půdu na Ukrajině, v Maďarsku poskytují půjčky a v Řecku koupili přístav a tamní řecký přístavní proletariát má již možnost zjistit, jak pracuje čínský dělník bez benefitů a třináctých platů, ale zato za racionálně směrem dolů upravené mzdy a s asijským nasazením.

Nikoho k ničemu nenutím, nikomu nic neradím, jenom chci říct, že kdybych byl mladší a byl bych, nedejbůh, podnikatel, tak bych k samozřejmé znalosti angličtiny přidal i obchodní čínštinu, pokud něco takového existuje.

 Nepochybuji, že čínský podnikatelský host bude mít velkou podnikatelskou radost a také to náležitě ocení, když u nás narazí na někoho, kdo ovládá jeho rodnou komunisticko-kapitalistickou podnikatelskou čínštinu. Vzpomeňte si i Vy, jakou jste měli radost, když jste na Hané nebo na Chodsku narazili na někoho, kdo uměl česky.