pondělí 2. března 2015

Jsem slušně vychovaný chlapec

Nikdo mě nedonutí, abych používal na internetu  slovo průs.., i když to slovo má velkou vypovídací hodnotu. Navrhuji používat slovo oblíbené členy kosmonoské Společnosti politických labužníků, těšících se každý měsíc na zasedání obecního zastupitelstva. Zasvěceným politickým gurmánům a gurmetům neuvěřitelné a neslýchané lahůdky servírované zdarma některými nesobeckými zastupiteli přinášejí okamžiky nesdělitelného štěstí. Někteří labužníci prý dokonce volají : To snad není možné. My si to ani nezasloužíme! To je ještě větší síla, než jsme si dokázali představit!

A nyní už ke slovu, kterým navrhuji nahradit slovo průs.. : tím slovem je slovo průseř. Na rozdíl od průs..u je průseř rodu ženského a skloňuje se podle vzoru farářova neteř. 
Podle nestranných kosmonoských vnitroobecních pozorovatelů můžeme očekávat, pokud jde o Šmak, řadu dalších a dalších průseří. Např. Šmak bude celý znovu přestavěn, bude to veliká sláva, náklady zase přesáhnou plánovanou výši a nezůstanou pozadu za náklady slavné minulosti, což umožní u vstupu umístit velkou bronzovou desku s nápisem : Co naši předchůdci, to my také!