pátek 12. června 2015

Deviant zneužíval děti během ochranné léčby

Dnes na Novinkách.cz. I do kosmonoské psychiatrické nemocnice asi docházejí takoví pacienti na ambulantní léčbu. Deviantka, která zavraždila studenta ve Žďáru, se odvolala proti umístění v detenčním ústavu!  Nedávno se nevrátil nebezpečný pacient kroměřížské psychiatrické nemocnice z povoleného dvoudenního volna. Povolené volno využil k návštěvě příbuzných až na Slovensku. Již jednou předtím závažně porušil pravidla.

Nebezpeční pacienti kosmonoské psychiatrické nemocnice mají asi také povolené vycházky a dostávají asi i volno k opuštění Kosmonos na určitou dobu. Nevím to jistě.

Pacienti jsou sice ošetřeni na určitou dobu léky. Po tu dobu by měli být neškodní. To zní tak hezky a působí uklidňujícím dojmem, jako např. věta, že u nás má každý právo na spravedlivý, nestranný soud. Méně hezky zní např. věta, že každý nemá peníze na kvalitního advokáta, který by jej hájil u českého spravedlivého, nestranného soudu. V naší zemi se sluší nevěřit ničemu, obzvláště uklidňujícím prohlášením, kterým se nedá na první pohled nic vytknout. Jiný pohled na taková prohlášení mohou mít lidé, kteří jsou do problematiky zasvěceni, kteří mají s problematikou zkušenosti. V každé nemocnici jsou horší a lepší lékaři, horší a lepší sestry a existují nedostatky, o kterých se široká veřejnost nedoví. Něco ohlásit může znamenat také někdy vyhazov "ze závažných důvodů" pro ohlašujícího, nebo i prohraný, či vyhraný soud pro pomluvy. Sehnat pak práci může být tvrdým oříškem.   

Protože se stále objevují nové tragédie a nové varovné informace, něco tu asi smrdí, a to hodně. Počítejte s tím, že pokud se v Kosmonosech něco stane, že nemocnice se bude zříkat zodpovědnosti, že se bude hájit nedostatky v zákonech a předpisech.