neděle 14. června 2015

Omáčka s Nivou

Připrav si Nivu, smetanu, mléko a sůl. Rozbal kelímek Nivy a vynechej trojí oběhnutí dvoru, nebo družstevního paneláku s tímto balením, jak by Ti doporučili různí pochybní kuchyňští experti. Nivu vyklop do misky, přilej trochu mléka, přidej 200, nebo 250 g smetany a opatrně sůl a rozmixuj.

Vznikne studená omáčka. Krátkým ohřátím - bez varu - získáš teplou smetanovou omáčku s Nivou. Psa ještě před přípravou omáčky odlákej z kuchyně, nenechej si narušit konzumování této pochoutky rvačkou se psem a ještě k tomu s nejistým výsledkem. Každý pes je gurmet - má to prý v genech. Je sice pravda, že pes je přítel člověka, ale jen v některých případech. Pokud jde o žrádlo, zapomíná často pes na dobré vychování.

Pokud nebudeš mixovat, ale Nivu do smetany a mléka jen rozdrolíš v ruce, vznikne dobrota hrudkovité konzistence. Pochopitelně, že Nivu je také možné nastrouhat. Pak musí být použita Niva z lednice, tužší.