středa 15. června 2016

Česko - Španělsko

Naše reprezentace čelila vysoce kvalitnímu španělskému útočně obrannému systému důrazem na obranu a na nápady při standardních situacích. Pánové Vrba i Brückner důležitost standardních situací chápou. Pokud by v našem mužstvu byl český David Beckham a měl možnost kopnout čtyři trestňáky, přišla by veškerá sympatická technickotaktická snaha Španělů vniveč i přes mimořádně velká procenta držení míče ve srovnání s naším mužstvem.

Dnes máme k dispozici televizi, internet, videa, životopisy slavných hráčů, obrovské zdroje informací proti minulosti. Přesto si naši reprezentanti myslí, že jejich přístup k fotbalu je dostatečný. Některé technické nedostatky byly přitom ostudné. Umožňovaly tak Španělům dostávat se poměrně snadno k míči. Nepřesnost, znemožňující kombinaci - dvě, tři přihrávky a konec. Špatné zpracování míčů, pomalá manipulace s míčem při soubojích, nedostatečná hbitost, neprozíravé vedení míče s míčem daleko od nohy. Nezdůvodnitelné zvedání přihrávaných míčů v okamžicích, kdy bylo nutné přihrát bleskově, přesně a po zemi.
Základní nedostatky, které měly být odstraněny již v dětství.

Dopisuji si s panem Dýčkou, který má velmi schopného synka, který má v devíti létech ve hře herní prvky velkých hráčů. Pan Dýčka vidí ty zoufalé nedostatky v přípravě českých fotbalistů a stejně jako já klade důraz na detaily a na technickou přípravu pro dnešní fotbal, tedy ne pro včerejší, či předvčerejší.