středa 29. června 2016

Mistr šesti nejbližších galaxií v moderování a komentování Borek z ČT24 v rozpacích

Bylo mi velkým potěšením sledovat rozhovor jindy sebevědomého Borka se starým lišákem Hynkem Kmoníčkem z Kanceláře prezidenta republiky. Moc se mi líbil Kmoníčkův úsměv diplomata, milý, sladký, přátelský. Kmoníček se nehádá se svazáky z ČT jako Babiš, mluví jinak než je zvykem, způsobem na který nevychovaní, přezíraví svazáci z ČT nemají protizbraň. Borek dokonce (k mému velkému překvapení) nemával jako jindy rukama, nepodtrhoval každé své slovo výraznou gestikulací, jakoby sděloval nejvyšší politické pravdy tragicky blbému řadovému českému politikovi.

Pokud si pozvou tito svazáci hodného, slušného politika, jehož názory se jim nelíbí, tak se na něm hoši vyřádí do sytosti. Nezkušený chudák je zcela nestydatě vyšetřován jako trouba, nebo lotr, který si dovolil mít názory rozdílné od svazáků z ČT. Redakce ČT se na něj připraví, nezkušený politik, místo aby vstal a řekl jim, že si to nenechá líbit a odešel, tak tam pokorně sedí, aby nebyl obviněn z nedemokratického chování a nechá se ostřelovat jako žáček školou povinný. Často se používá systém "Dva ku jednomu". To se pozvou dva diskutéři s názory totožnými s názory polobohů z ČT a pak jeden málo schopný diskutér, který má názory, které je třeba znevážit. To pak Takáč, Borek a Dolanský ožijí a diskuzi doplňují svými neustálými nacvičenými gesty zkušených machrů, kteří dávají najevo, že politiku mají na rozdíl od skutečných politiků v malíčku a že největší mozky nesedí ve sněmovně, ale v křesle moderátora v ČT24 po 22. hodině.

Nedávno jsem pojal podezření, že TV svazáci a svazačky se v tom máchání rukama shlédli v nějaké západní televizi a okopírovali to. Všimněte si, že jim chybí tvůrčí schopnosti v tomto směru a tudíž všichni máchají rukama stejně. Lépe řečeno : všichni používají určitý počet stejných gest, jakoby je někdo bez fantazie vodil na loutkařských špagátech.

Moje pátrání bylo úspěšné, tuto gestikulaci jsem našel na DW - Focus on Europe. Takže naši svazáci nezaostávají za Evropou. Zařadili se k evropské televizní avantgardě. Všimněte si, že i nové holky, které přišli do ČT jako milé, sympatické dívky, začnou si v krátké době hrát na smrtelně vážné televizní političky s nezbytnou gestikulací z dovozu. Takové baby nebyly v TV ani za Husáka a to se tehdy dělaly ještě důkladnější výplachy mozků než dnes.

Mám takový sen, že jednou usednou do křesel hostů v ČT24 svazáci z TV a zpovídat je budou např. Kmoníček, prezidenti Zeman a Klaus, Robejšek ze SRN, prof. Keller, Ilona Švihlíková a další vhodní.

Podobný sen mám, i pokud se týká herce J. Krause. Ten by usedl na pohovku hostů ve svém pořadu Show Jana Krause. Někdo vhodný by se ho ptal třeba na to, proč uráží některé hosty, zda to dělá pro prachy, nebo proto, že má na to dobrý žaludek, nebo jenom kvůli specifickému orgasmu.