pátek 24. února 2017

Před usednutím ...

Před usednutím do kokpitu kravského potahu zkontrolujte počet kol povozu a funkčnost blinkrů. Nepodceňujte airbagy a zjistěte, zda je vám někdo závistivý neodcizil. Zapněte navigaci, ujistěte se pohledem, zda máte skutečně vystřelovací sedačku. V Čechách čert nikdy nespí. Přečtěte si statistiku o počtu zlodějů na jeden čtvereční kilometr v Čechách. Po přečtení budete mít nutkání vzít si krávy na noc do obýváku.
Před usednutím prohlédněte krávy, zda mají všechny senzory na svých místech. Také je nalaďte na výkon předstartovním proslovem. Vhodné je upozornit na závažnost úkolů, které vás společně čekají. Staré osvědčené české : "Holky, dnes mě neserte, včera to bohatě stačilo!", má pořád své opodstatnění.
A pak už je možné odstartovat. Práskněte bičem a protože máte bič s akustickým zesilovačem, krávy se v leknutí postaví na zadní jako surikaty v africké savaně. Pak už vyrazíte sprintem kupředu. Vy sledujete ostražitě obrazovky a také i vlastníma očima situaci před povozem a za povozem. Každou třetí minutu zmáčkněte tlačítko bdělosti, jinak vám automatika zabrzdí povoz a resetuje se teprve po rozhovoru s vedoucí pracovnicí, což bývá obvykle - bůhvíproč - a zrovna nejhůř, manželka.