pondělí 19. června 2017

Jednou budeme dál

Ve fotbale. Asi si na to ale ještě počkáme. Díval jsem se chvílemi na utkání Česko - Německo. A poté na utkání Itálie - Dánsko. Normální, duševně a fotbalově normální trenér by v zemi, kde by se hrál takový fotbal jako u nás, popsal přesně nedostatky a použil by cvičení vhodná k odstranění nedostatků. Český trenér popíše nedostatky a protože nezná účinná cvičení k odstranění nedostatků bude pokračovat starými metodami, jenom zvýší rychlostní a vytrvalostní nároky a bude se snažit najít odpověď v taktice. Jenomže to dělá kdekdo.

P.S. Tím normálním, duševně a fotbalově normálním trenérem jsem myslel nějakého cizího trenéra, který by začal u nás trénovat a který by znal skutečně účinná cvičení na zvýšení kvality v mnoha směrech. V televizi vídám občas záběry z tréninků u nás. Pokud se to nese v takovém duchu i v době, kdy to nevidím, tak to znamená jediné : Hráči se technicky připravují na něco jiného, než je současný fotbal.

Pokud jste viděli hrát Italy, zkuste si představit, že by nějaký náš fotbalový boss chtěl po svých trenérech, aby naučili jeho hráče takovému napadání, jaké předváděli italští mladíci v utkání s Dánskem.