neděle 9. července 2017

Web města Ml. Boleslav to zveřejnil

Informaci o útěku pacientky z kosmonoské psychiatrické nemocnice i s fotografií zveřejnil web města Ml. Boleslav v úseku Aktuality. Web města Kosmonosy nezveřejnil doposud nic! Kdybych byl zastupitelem, žádal bych vysvětlení. Bylo to vůbec z psychiatrie hlášeno? Nebo snad zase někdo určuje, zda takovou zprávu zveřejnit? Zase někdo nechce šířit paniku? Pokud by se něco stalo nějakému dítěti, nedivil bych se, kdyby rodič teoretikovi nutnosti nešířit paniku nakopal důkladně zadní partie, a to opakovaně - z preventivních důvodů.

A teď mi napadá, kdo konečně napíše objevnou studii o tom, že mezi vysokoškolsky vzdělanými lidmi je nemalé množství blbců. Jak to myslím s těmi blbci, je jistě jasné každému, kdo pozorně sleduje dění v naší zemi. Vysokoškolák je stejný trouba jako méně vzdělaný, pokud má rozhodovat o věcech, které patří do jiné oblasti, než ve které byl léta tvrdě připravován. Zrovna tak střílí od pasu, zrovna tak baští politické zprávy ČT jako jiní důvěřiví.

Uprchlá pacientka není žádné tintítko, je vysoká 175 cm a je zavalité postavy. Je možné, pokud ji dopadnou, že to někdo zveřejní (nebo bude muset zveřejnit), i když bude v hloubi duše pobouřen, protože podle něj je pitomost zveřejňovat to? Nebo to bude dokonce (proboha!) považovat za "blábol", jak zdvořile hezky česky pojmenovával některá vyjádření internetových diskutérů jeden docent, vznášející se nejméně jeden kilometr nad přihlouplým zbytkem lidstva?