úterý 13. října 2020

Bizonovy návrhy na vylepšení demokracie v ČR

 Protože nejzkušenější a nejchytřejší odborníky na politiku vnější i vnitřní a na řízení státu máme mezi redaktory politické redakce České televize, demonstrujme všichni tak dlouho, až bude přijato referendum o nové vládě složené ze sebejistých, všemu rozumějících a neomylných redaktorů a redaktorek ČT. Stávající vláda jistě pochopí, že je v zájmu naší země, aby naší zemi řídili tito lidé a že je nejvyšší čas podat demisi. Vláda předtím však musí prosadit zákon o vhodném referendu, které umožní ustanovit vládu dle výsledku referenda, které nesporně vyhrají televizní experti ČT, které nám závidí celý svět. 

Můj tip na nejdemokratičtější vládu v historii lidstva:

předseda vlády Železný, ministr zahraničí Nora Fridrichová, ministr kultury Jílková, ministr školství Takáč, ministr vnitra Witowská, ministr kultury dr. Luboš Rosí, ministr zdravotnictví a pandemií Tvarůžková, ministr propagandy Šarapatka (ten z Rady ČT), ministr financí Linda Bartošová, ministr politické gestikulace Borek, ministr pro neustálé skákání do řeči českým fašistům, komunistům, xenofobům a rasistům Moravec (Václav, nikoliv Emanuel). 

Než se to všechno vyřeší a nová vláda začne vládnout, navrhuji pro razantní zlepšení demokracie v pořadu V. Moravce: zvýšit počet opozičních politiků v nedělních debatách na dvacet kovaných demokratů proti jednomu členu současné vlády. V případě, že hostem za vládu bude Babiš, upravit na čtyřicet proti jednomu a všem čtyřiceti zaslat seznam otázek pro nedělní debatu nejpozději v pátek.

Demokracii si rozvracet nedáme! 

 

P.S. Nová vláda bude také potřebovat zkušené poradce. Pro zahraniční vztahy navrhuji starostu Řeporyjí P. Novotného, pro sociální problematiku jsem chtěl navrhnout Sněhurku, nebo Červenou karkulku. Obě holky odmítly. Sněhurka nechce nechat trpaslíky napospas ani tzv. šmejdům, ani Romanu Vojtkovi z jakési banky. Karkulka zhodnotila finančně svůj příběh s vlkem a babičkou a zase se obě rekreují v Karibiku.