středa 24. listopadu 2021

Varnsdorf - Opava 0:3

Utkání 2. ligy. Když vidím taková utkání, říkám si, jak je možné, že tito běhaví a snaživí hoši mají technické nedostatky, které měly být odstraněny už v žákovských a dorosteneckých létech. Kdysi Slovák Jozef Adamec, jeden z nejlepších československých fotbalistů, trénoval mužstva nejen na Slovensku, ale i u nás. Hráč z jednoho Adamcem trénovaných mužstev vyprávěl o tom, jak se Adamec zlobil, když viděl mizerně kopané rohy. Vzal míče a šel kopat rohy. Hráči zírali, jaké přesné rohy Adamec kopal jeden za druhým.

Udivilo mě pak, když jsem viděl, že hráči tohoto mužstva kopali i nadále mizerné rohy. Co z toho vyplývá? Jediné vysvětlení je, že Adamec to neuměl naučit!!! Stejně tak neumí Tomáš Rosický naučit hráče Sparty kopat do balonu tak, jak to uměl kdysi on. Alespoň něco kdyby naučil ze svého umění. Stejně tak to neumí Karel Poborský, Pavel Nedvěd a Patrik Berger. Mám podezření, že tito výborní fotbalisté si možná myslí to, co se běžně říká o talentovaných a  také o málo schopných hráčích, že to už tak je, bylo a bude. 

Kdysi se na Spartě objevil dlouhán, který vyvolával smích diváků svou nešikovností. Dlouhán byl prodán do Belgie a časem se z něj stala hvězda. Pak byl koupen do Německa, to už nebyl tak laciný. Koupil ho Dortmund! Jan Koller! Historicky nejlepší střelec naší reprezentace. Zřejmě mu v Belgii někdo pomohl s fotbalovým růstem. Nebo Jan Koller přišel na to sám, jak potřebně trénovat.