pondělí 4. července 2011

CO V MÉDIÍCH NEBYLO

V červnu proběhla v kosmonoské kanalizaci  členská schůze podzemní organizace Rudé Kosmonosy ( RUKO). Mimo rozdání diplomů zasloužilým teroristům a seznámení s plánem, jak nastolit ve městě vládu sovětů, vystoupil se závažným příspěvkem ke zdraví lidu vědecký komisař Leonid Iljič Castro. Domnívám se, že je třeba pro jeho naléhavost seznámit s příspěvkem i širokou veřejnost.
Leonid Iljič upozornil na zvyšující se počet lidí, postižených bohatstvím. Varoval před podceňováním tohoto problému. Stejně jako lidem trpícím obezitou není slušné posmívat se lidem, kteří ať dělají, co dělají, stále bohatnou. Proti bohatství není imunní žádný z nás. Sice to, bohudík, nepostihne každého, ale stoprocentní jistotu nemá nikdo.
Bohatství je nemoc jen těžko léčitelná. Jak někdo začne bohatnout, jde to s ním s kopce, a i když se mu to pochopitelně hnusí, je stále bohatší.
Nikdy nedáváme najevo při setkání s bohatými, že je nám jich líto, protože jsou bohatí. Tím bychom jejich trauma jenom zvyšovali. Leonid Iljič se domnívá, že bohatým by měla být přiznána plná invalidita, protože ne každý z nich je po vypuknutí  choroby schopen pracovat.
Kriticky se vyjádřil Leonid Iljič k chování jedné důchodkyně u Lidlu, která druhé bábě řekla: "To je ten chudák mrzák, co to má z bohatství. Lituji jeho paní, takový to byl pěkný pár."
Na základě tragických zkušeností byl vypracován plán, jak se má postupovat v případě, kdy je nutno sdělit nějakému nešťastníkovi, že nečekaně zbohatl. Na chudáka je třeba hodit deku, povalit jej na zem a takto udržovat v nehybnosti do příjezdu lékaře. Zde je třeba dodržovat takzvanou Zásadu pěti T - jako u šoku - tedy: TEPLO, TICHO, TIŠÍCÍ PROSTŘEDKY, TEKUTINY A TRANSPORT.
Nepřipustit, aby se postižený pokoušel skočit z okna, nebo aby chtěl bušit hlavou do zdi. Téměř vždy v takovém případě postižený řve, vyje, kope kolem sebe a šíleně se směje nebo pláče.
Takže na závěr: Bohatí i přes své nepříjemné postižení do společnosti neoddiskutovatelně patří, nesmíme je diskriminovat a jejich handicap zveličovat. Uvědomte si, že i vám se to může stát.
Pokud chcete vstoupit do RUKO, na kterékoliv kanalizační větvi v Kosmonosích zvedněte poklop a zavolejte do kanalizace heslo: "Paní Blažková, vezeme vám uhlí."