čtvrtek 21. července 2011

Pohádka

Nevyžádaná pohádka na dobrou noc pro Františka.

Františku, doufám, že už ležíte na svém vysoce estetickém, ergonomickém loži s "chytrou" elektronikou, oleopneumatickými polohovacími válci a čidly teploty, kouře, geopatogenních zón a vlhkosti neboli humidity vzduchu, jak říkali u piva s oblibou kosmonoští prapředkové. Nepochybuji, že identifikátory a kvantifikátory roztočů signalizovaly přijatelné hodnoty.
Vaše odborné asistentky osobní hygieny odvedly jistě jako obvykle špičkový výkon, takže již nic nebrání tomu, aby vaše soukromá interpretka četby na dobrou noc se ujala iniciativy.

BYLO, NEBYLO ...
V jednom podniku se rozhodli, že uspořádají svobodné demokratické volby vedení firmy. Firma produkovala bezkonkurenční, deriventabilní, nadzvukové kolotoče s kapacitou 50 míst. K výběru kandidátů bylo přistoupeno s maximální pozorností. Díky tomu byli vybráni ti nejlepší.
Závodní zubař, protože trhal zuby vždy jen dokonale umrtvené. Profesor technického kreslení ze závodního učiliště, protože ho všichni znali a nikdy nic, jako jediný, neukradl. Lojza, mistr Evropy v plížení na 500 metrů. Lékárník ze závodní apatyky - nikdy nezapomněl ke svědomitě připravené masti přidat vlídné slovo. Plavčík, který zachránil už 10 topících se v bazénu u podnikové chaty.
Šéfem firmy se stal pochopitelně plavčík, protože všichni obdivovali jeho statečnost.
Výběrovým sítem neprošli výrobní šéfové, ekonomové, manažéři, obchodní specialisté, šéf firemní projekce a jim podobní. Tou svou věčnou nespokojeností a patláním se v detailech vyvolali totiž všeobecný odpor.
Ptáte se, Františku, jak to dopadlo? No přece tak, jak to vždycky dopadá v pohádkách - DOBŘE !

Podnik zvýšil šestkrát vývoz, čtyřikrát produktivitu práce a dvaapůlkrát výplaty.