čtvrtek 15. prosince 2011

Straussův "stoletý" seznam.

1. Neměření rychlosti.
2. Neexistující postih motorkářů s vykuchanými výfuky.
3. Opilí nezletilci, řev v ulicích při tzv. Čarodějnicích. Nehlídaný hřbitov, o akci rozhodují lidé, kteří nevědí, co se děje při tomto "svátku jara". Akce nezajištěna ani strážníky, ani policisty, ani bezpečnostní agenturou. Navrhuji příští akci uskutečnit pod okny šibala, který to pořádá. A do tří hodin do rána, jako obvykle.
4. Voda na "Hypšově" náměstí. Nezajímá nás, čí je to problém, zajímá nás, kdy se to konečně odstraní. Jen tak, mimochodem, možná bez souvislosti, lidstvo přistálo už dávno na Měsíci.
5. Zápach z kanalizace na více místech v Kosmonosích. Nedávno příšerný zápach na prostranství u Lidlu. Dobráci, kteří si nezapojili svou domovní kanalizaci na veřejnou kanalizaci, používají i nadále jímky, ze kterých to po nějaké době, až obsah "vyzraje" a dostane ten správný odér, přečerpávají do veřejné kanalizace. Vhodně zvolená pokuta, či zaplacení nákladů spojených s proplachem kanalizace, dokáže divy. Teorie o nevhodném větru, vyhánějícím zápach z kanalizace, či o nevhodném počasí jsou jen teorie. A teorií je možno za hodinu vytvořit spočet i nespočet.
6. Zatáčka se "zimním jezerem" u márnice u silnice na Bradlec. Při řešení takového problému se i v Huru-Huru používá odborné výškové, či "nížkové" zaměřování. Nejhorší řešení ze všech možných je použití očí z Kašparovy krávy některým z fachmanů.
7. Zrušen důležitý úsek příkopu na Hradišťské.
8. Výměnou zámku u sběrného dvora za hřbitovem se vytvořila příležitost pro potvrzení zákona V. Ch. Podbabského o bobtnání odpadu. První náznaky kolem obce se již projevují. Pytle s odpadem, hromady listí v příkopech, atd. Jasnovidec, který se domnívá, že všichni občané s radostí budou vozit odpad do sběrného dvora ( v budoucnosti ) až do Boleslavi, by si měl najít jiný džob. Doporučuji přečíst Straussův návrh úprav stávajícího dvora za hřbitovem. A k tomu vládní nápad s povinnou prací nezaměstnaných pro obce. Bude pak možno zajistit úklid dvora i jeho okolí. Neodvažuji se ani vyslovit přání, aby nezaměstnaní občané také pleli chodníky, zametali, natírali a prováděli dovolené, snadné opravy. To už by bylo možno považovat za zázrak v přímém přenosu. Nevím, jak vy, ale já si to dosti přesně představit nedokážu. Zato si dovedu představit, že bych byl první, pokud bych byl nezaměstnaný, kdo by stál u obecního úřadu se svým kolečkem, lopatou a motykou. A ještě nakonec: Jsem poslední, kdo by se nezaměstnaným posmíval.