neděle 6. ledna 2013

Úryvek z poslední Bizonovy vědecké práce

ROZVOJ PRODUKCE KVALITNÍCH POLITIKŮ S VYSOKOU PŘIDANOU HODNOTOU

Rozvoj produkce kvalitních politiků s vysokou přidanou hodnotou může podstatně přispět ke zvýšení naší životní úrovně. Je třeba otevřeně říci, že plánované parametry politika se získají teprve po experimentálním ověření a důsledných úpravách politika podle výsledků experimentů. Bez hodnověrných zkoušek se navrhování politika neobejde.

Musíme se zaměřit na tyto parametry :
1. plánovaná životnost politika a vysoká spolehlivost.
2. design politika odpovídající současným požadavkům.
3. alkoholická rezistence.
4. optimální hmotnost, umožňující snižovat energetickou náročnost produktu.
5. snižování vibrací a hluku politika.
6. snižování pracnosti produkce politiků, uplatňování nových materiálů.
7. zkracování vývoje nových politiků.
8. automatické potlačování lhavosti.
9. blokace ochoty vykonávat jakoukoliv funkci.
10. plánovaná životnost politika musí být ve shodě s jeho životností morální.
11. snadná recyklovatelnost, protože politici nového typu již nebudou patřit do životnímu prostředí nebezpečného odpadu.

Automatizace politiků je dnes nejdůležitější stránkou jejich konstrukce. Každý politik musí být dnes opatřen vlastními senzory, vlastní mikroelektronikou a výpočetní technikou včetně softwaru. Měřící signály ze senzorů politika s využitím programované elektroniky jsou digitalizovány a ovládají automatické regulační prvky politika, nastavují žádanou funkci u něj a případně jej vypínají, hrozí-li velké škody.

Senzory (umístěné v důležitých místech politika a měřící například teplotu, žízeň, ješitnost, či enormní zájem o peníze) vysílají signály, které umožní spustit alarm nebo i vypnutí politika. Takto mohou být chráněni voliči i majetek občanů a státu.

(S využitím a úpravou některých detailů z článku ing. Jiřího Černohorského, DrSc. "Zvýšíme produkci výrobků s vysokou přidanou hodnotou?" zveřejněného na www.mmspektrum.com )