čtvrtek 16. července 2015

Mají to nařízeno?

Zprvodajství České televize je nejen zkreslující, postrádající nestrannost, ale je také infikováno. Infikováno stále se šířící nákazou, která vyvolává u mnoha zprávařů a zprávařek nadsazenou gestikulaci, kterou podtrhují už téměř každé slovo. Zapřisáhlí pravicoví svazáci ve zpravodajství ČT prosazují tak jako jejich komunističtí předchůdci před r. 1989 své jednostranné vidění světa a také u některých svítí v očích nechutný oheň fanatiků. Fanatici budou vždycky, za každého režimu, jenom by se jim mělo poskytovat méně příležitostí.

Tato jednotná současná mládežnická fronta v ČT je šéfována ředitelem ČT, který prý ještě v létě v r. 1989 chtěl vstoupit do KSČ. Nechci tvrdit, že zde by se měl hledat ten současný jednotný styl zprávařů bojujících za lepší kapitalistické zítřky, ale leccos člověku napadá, když už se někdy donutí dívat na zprávy a komentáře ČT. Já se dívám občas, a to jenom proto, abych se přesvědčil, zda televizní mládež pokračuje hrdě v nastoupeném kurzu. I ten Vasil Bilak by asi dnes hleděl s uznáním na to, jak se dnes dělá propaganda a litoval by, že ani v době budování rozvinutého socialismu nebylo v televizi tolik zapálených jako dnes.

A nakonec heslo pro zprávaře ČT : Ještě více pozornosti výběru vhodných zpráv, ještě více výrazné, jednotné gestikulace ke každému slovu. Za mír, za kapitalismus, za dobrý plat!

P. S. Právě přišel email od "zeleného" Gustava. Bio Gustav se ptá, zda by nešlo využít nějakým vhodným způsobem energii z neustálého mávání rukama zprávařů - například na výrobu "čistého" elektrického proudu pro osvětlení TV studia.