pátek 8. dubna 2016

Villarreal - Sparta Praha 2:1

Utkání, které nenudilo. Trenér Ščasný odvedl dobrou práci po taktické stránce. Sparta má nejlepší přihrávací, kombinační systém v naší lize. Konaté je strašně rychlý, ale nemůže využít svou rychlost, protože jeho současná rychlostní technika neodpovídá jeho běžecké rychlosti. Také jeho herní vyzrálost a přihrávky nejsou ani na úrovni Sparty.  Kdyby ho někdo naučil pořádně kopat do balonu, vodit kvalitně balon ve vysokých rychlostech, chápat ještě více hru Sparty a kombinace Sparty, byl by to hráč, který by si dělal se soupeři, co by si umanul. Asi jako Aubameyang z Dortmundu. Aubameyang mi připomíná Thierry Henryho v dobách, kdy byl hráčem Arsenalu a byl možná nejlepším hráčem světa.

Kdysi kolem roku 1970 hrál za slovenskou Trnavu úžasně rychlý fotbalista Masrna. Bez nějakého velkého úsilí utekl každému, bez ohledu na to, zda byl z naší ligy, nebo třeba anglické ligy. Bohužel jeho technika a herní kvality byly na úrovni tak okresního přeboru.

Villarreal má velmi rychlé hráče, technické, zkušené, zvyklé tvrdě pracovat. Přesto někteří Pražané dokázali na ně hrát. Sparťané mě překvapili dobrou kombinací i při těsném bránění a agresivním napadání soupeře. Tedy něco, na co Sparta v naší lize nenarazí. Útočný systém Sparty je velmi účinný - prostě, česká fotbalová inteligence v dnešním podání. Obrana ale zaostává ve srovnání s útočením.