středa 6. dubna 2016

Zdravě nezdravý zeleninový salát podezřelé růžové barvy

Radnicí nedotovaná vědecká centra severních Kosmonos po létech náročných pokusů učinila závažný objev. Pokud prý použijete bílý jogurt, nebo smetanu a k tomu tzv. tatarku, uděláte prý salát téměř ze všeho.

Taktéž radnicí nedotovaný Bizon vyzkoušel (na vlastní náklady a riziko) tento objev.

Zeleninový salát odporné, kýčovité, jedovatě růžové barvy ze zeleniny nalezené v domě :

Postup : Vyženeme nejdříve psa z kuchyně. Připravíme si mísu, nejlépe čistou. Do mísy vyklopíme sterilované cibulky z malé sklenice (obsah cibulek 188 gramů), trochu nálevu z cibulek vlejeme do mísy, nakrájíme rajčata nahrubo, nakrájíme bílou ředkev, ze sklenice sterilované německé červené řepy vyndáme kolečka řepy v množství podle svého názoru, kolečka nakrájíme každé na tři dílky. Nakrájíme jednu sterilovanou okurku a jednu čerstvou okurku hadovku. Krájíme na kolečka, tedy nestrouháme. Pak na to boží požehnání vyplácneme aspoň 3 deci bílého jogurtu a trochu tatarky. Důkladně promícháme a vyzkoušíme na (jako vždy) neochotných rodinných příslušnících. Pokud zkonzumují všechno a bez užití násilí, můžeme i my bez obav ochutnat.

Nevíte, podal někdo trestní oznámení na toho soudruha ředitele, který řídil za Husáka konzervárnu, ve které se produkovala sterilovaná červená řepa s fenyklem? Kdyby nedošlo k sametové revoluci, tak by ten netvor ještě dnes cpal do konzervy fenykl. To bylo nejedlé. Dnešní, německá řepa bez fenyklu je výborná, jedlá. Ten ředitelský mamlas asi tu řepu s fenyklem nikdy neochutnal. Stejně jako sovětský soudruh ředitel firmy, která vyráběla nezapomenutelná kola značky Ukrajina. Ten na tom kole asi nikdy nejel. Nepochybuji ale, že oba soudruzi byli dobrými straníky a nositeli vyznamenání za dobrou práci a přejímateli rudých praporů za obětavou práci z rukou vedoucích soudruhů z Prahy, nebo Moskvy.

P.S. Po ochutnávce nezapomeňte pustit psa zpět, aby si zkontroloval kuchyň, zda jste v jeho nepřítomnosti nekonzumovali spousty šunky a sýrů.
Moudrá babička Boženy Němcové vizionářsky prý údajně už v r. 1801 říkávala : Není člověk ten, který by v horkovzdušné troubě řízené počítačem upekl po chuti lidem všem.

Jak jsem koupil, tak prodávám.