čtvrtek 14. dubna 2016

Z dotazovny Rautu Kosmonosy

Dotaz : Raute, je to pravda, že se v Kosmonosech bude natáčet western Sedm nedostatečných?

Odpověď Rautu : V Kosmonosech se bude se skutečně natáčet. Bude to Sedm nedostatečných, ale nebude to western, ale drama, ve kterém se hlavní hrdina-nehrdina bude jmenovat Bílý kůň.

Bílý kůň bude již ve dvaceti neskutečně bohatý, i když bude studovat teprve 3. ročník střední školy, a to na třetí pokus. Jednou, když dezintegroval téměř na atomy již páté ferrari, nastala u něj vnitřní změna, snad po tom nárazu do stromu.

Bílý kůň poté odejde meditovat na Babu a čas mezi meditacemi využívá ke konzumaci syrového masa z ulovených divočáků. Z Babských lesů se vrací již nový Bílý kůň. Oděn do primitivních kožených, vlastnoručně vyrobených součástí oděvu z kůže divočáků, s čelenkou z kůže srnce, s pery z ptačích dravců, s lukem a těžkým třímetrovým oštěpem je Bílý kůň nezvratně rozhodnut opravit si sedm nedostatečných z fyziky a matematiky.

Drama končí setkáním Bílého koně s jeho životní láskou Beatricí, filmová hudba od Ennia Morricone podtrhuje dojemný závěr písní, kterou zpívá Věra Špinarová. Skladba "Tenkrát v Kosmonosech" asi bude bourat hitparády.