úterý 1. listopadu 2016

Štvavý vysílač Svobodné Kosmonosy

Štvavý vysílač Svobodné Kosmonosy dnes zveřejnil zprávu o návrhu zastupitele pana Christova na včerejším zastupitelstvu. Návrh se týká uspořádání vztahů mezi vedením Kosmonos a Muzejním spolkem Kosmonosy. Podle štvavého vysílače Svobodné Kosmonosy neřešení vztahů mezi radnicí a muzejním spolkem bylo nepříjemnou skvrnou (přímo odpudivou) na jinak zřejmě velmi dobré práci práci vedení města a rady města. Štvavý vysílač dokonce velmi dobře hodnotí práci Eduarda Hrozného I., vysílač velmi dobře také hodnotí z hlediska profesních kvalifikací sestavu vedení města a městské rady. Splnil se sen racionálně uvažujících občanů : město vede ekonom, zástupce je podnikatel, v radě jsou podnikatelé (jeden ze zdravotnictví) a právník. Chybí jenom expert na kulturu. O jednom se ví, mohl by pracovat v hlubokém utajení, jako strategický poradce.

Pokud jde o podnikatele, mívají, pokud jsou dobří, mohutný "tah na bránu" a každá obec takové potřebuje ve vedení. K vedení obce nestačí být dobrým, poctivým lékařem, nebo učitelem. Poctivý lékař, či učitel si také nevezme na sebe zodpovědnost, na kterou kvalifikačně a zkušenostmi nestačí.

Dlužno také připoznamenat, že sejdou-li se ve vedení obce vykutálení podnikatelé, mohou zadlužit obec, nebo se s kamarády napakovat, což prý ale není zrovna současný kosmonoský problém.

(Uvidíme, uslyšíme, dočteme se, říká tentokrát Raut Kosmonosy.)