pátek 9. prosince 2016

Listujeme měsíčníkem "Nad Jezevcovou Lhotou slunce nikdy nezapadá"

Strážníkům, když spali ve službě, někdo vykradl kancelář. Lupiči si odvezli lup služebním vozem, který pak zanechali u cesty u Spišské Magury. Ve voze se našla omluva pachatelů za použití vozidla bez povolení městské policie a peníze za projetý benzin. Výpočtem spotřeby se zjistilo, že šlo o velmi slušné lupiče, protože zaplatili množství benzinu odpovídající jeden a půl násobku obsahu nádrže.

Měsíčník "Nad Jezevcovou Lhotou slunce nikdy nezapadá" se také zabývá situací v místním fotbalovém klubu. "A" mužstvo čeká na jaro nelítostný boj o poslední místo ve 4. třídě se sousedním Sokolem Výprť. Protože majitel klubu, statkář Josef Vašek, stanovil úkol do osmi let postoupit do 3. ligy, začne se na jaro s výkopovými pracemi pro základy tribuny pro 800 diváků s restaurací a prostory pro pozápasovou regeneraci.

Statkář Vašek prohlásil, že pracovat v klubu po staru je cesta do pekel. Osobně se angažoval ve změně přístupu hráčů k jídelnímu lístku a životosprávě vůbec. Od jara nebudou již hráči před zápasem jíst jelita a jitrnice se zelím a zapíjet to tvrdým alkoholem. Každý hráč od jara bude před utkáním konzumovat jenom přesně odměřenou dávku tlačenky (tj. 50 dkg) a k tomu jenom chléb a ocet s cibulí. A k tomu jenom šest dvanáctistupňových piv pro doplnění tekutin před zápasem.