sobota 30. září 2017

Zkouška porouchaného blogu

1,2,3,4 ...občané, právě probíhá zkouška ztraceného a znovu se vrátivšího blogu. Při té příležitosti upozorňuji na to, že herec Otakar Brousek ml. se hodlá odstěhovat, pokud Babiš a Zeman vyhrají svoje volby. A to na Valašsko, kde prý bude dělat raději hajného. K tomu doslovně přidávám prosbu jednoho valašského internetového diskutéra : "Ježíš Marjá, zůstaň, kde jsi, jenom nechoď k nám!"

Pro celebrity, hosty "pražské kavárny", používají mimopražští diskutéři pojmenování "pražské serebrity".

Viděl jsem utkání Lokomotiv Moskva - Zlín. Pro českomoravské fotbalisty názorná ukázka konfrontace dnešního evropského technického fotbalu se staročeským muzeálním fotbalem. Víte, v čem je rozdíl? V rozdílném množství kopů do míče, které za svůj fotbalový život odkopali moskevští plejeři a černí a bílí ogaři z Valašska. A to ještě nemluvím o smysluplně, promyšleně odkopaném množství.

Občané, celou noc a ještě ráno bylo slyšet odněkud dunění bubnů. Asi nebudu čekat na volby a odstěhuju se na Valašsko, kde se to má hemžit pražskými serebritami. Bude tam prý veselo, Valaši se prý budou ptát serebrit, jak to myslí s těmi "zaprděnými čecháčky". A jen prý zcela náhodně - bez vedlejších ůmyslů - budou mít Valaši přitom v rukách vidle. To, víte, krávy - na rozdíl od hereckých superšpičkových odborníků na politiku -  politika nezajímá, zato seno ano.

Občané, 1,2,3,4, ........ zatím nikde nehoří. Bude modernizován protipožární systém, který nám budou závidět až v Kančí Lhotě. Až bude u vás hořet, dostanete včas dopis s varováním.  A s přáním rychtáře a konšelů k dobré hasbě.

Je večer a bubnování utěšeně pokračuje. Tentokrát silněji, možná je to z cyklokrosu, možná zdáli odněkud z východu. Pokud je to z cyklokrosu, tak se, občané, připravte, nebude to pak jenom jednou. Vypráví se, že se na cyklokrosu budou pořádat  festivaly. Kravál musí být, i kdyby na chleba nebylo. Ono by to šlo provozovat tišeji tak,že by to občan, který platí daně, ani neslyšel. Ale má to jeden háček, každý festivalič si myslí,že mu každý může políbit prdel a nikdy to potřebně neztlumí. A navíc každý, komu to vadí, je zaprděný čecháček, který nemá ponětí o kultuře.

Takže v případě, že festivaly tu budou, pochvalme naše zastupitele za takový pozoruhodný způsob prezentace Kosmonos a za to, jak se dokážou citlivě a ohleduplně orientovat v takových problémech. Asi se začnu nejen já zajímat o to, kde tito obecní otcové, šlechetní milovníci hudby, bydlí, jak daleko od stadionu a od cyklokrosu. A ještě něco : kde myslíte, že budou ubytováni migranti v Kosmonosech, pokud je nám sem pošle jejich Mutti Angela? Ano, jistě Vám to napadlo : na stadionu a na cyklokrosu. Pochopitelně - v blízkosti zámožných, elitních občanů to nebude. To by nebylo vůbec hezké, to by se ani neslušelo. Na to tu vždy byl a je a bude chudý lid.