sobota 18. listopadu 2017

VZMR na webu města Kosmonosy

Po obou stranách začátku ulice V lípách se budou opravovat obě výklenkové kapličky. Vedle se ještě stále zvelebuje Štift,  v jehož průčelí se již objevila kavárna a cukrárna. Štift je soukromá akce, není to akce města. Člověku napadá, zda současná rada města spolu se zaměstnanci městského úřadu nechá také něco k budování a rekonstrukcím dalším, budoucím radám. Ono když se sejdou ve vedení města ekonom, podnikatelé a právník, tak to má odpich. Primátor města Boleslavi MUDr. Nwelati je nositelem neoficiálního čestného titulu Buldozer Nwelati. A to pro svou neutuchající energii věnovanou rozkvětu města.

Mám v poslední době vtíravý pocit, že v Kosmonosech nám řádí několik takových místních Buldozerů. Jak jste si všimli, napsal jsem Buldozery s velkým "B". Dobře jim tak, patří jim to. Sami si za to mohou. Pokud by si chtěli na mne stěžovat, doporučuji lampárnu na hlavním nádraží v Ml. Boleslavi. Tam je to zadarmo a bez možnosti odvolání se viníka ke krajské lampárně v Kančí Lhotě.

Pokud jde o obrazy v kapličkách, drtivé většině našich pracujících a také praktikujících bezdomovců nebude vadit, když se v kapličkách objeví nikoliv torza obrazů, ale celé rekonstruované obrazy podle nějaké dokumentace z dob minulých, pokud taková dokumentace existuje. A také tam budou kříže bez ohledu na to, že jsou to náboženské symboly, i když to místním neomaoistům a neotrockistům a jiným sluníčkářům a také vyznavačům politické korektnosti bude vadit a bude to důvodem k demonstracím před radnicí, udělování červených karet a k vyhlašování hladovek a brutálních, nezřízených jedlovek v Galatei.