čtvrtek 23. listopadu 2017

Liga mistrů UEFA

Úžasné výkony některých mužstev, úžasné výkony některých hráčů. Neymar vyzrál a řádí. Dříve byl splašený, chtěl ukázat více, než uměl. Dnes je jeho bleskové konání v rovnováze s technickými možnostmi a ty možnosti jsou mimořádné. Brazilie má zase hráče světové špičky, jako byli Pelé, Zico, Ronaldo, Ronaldinho, atd. PSG má fantastický útok : Neymar, Cavani, Mbappé.

Hvězda Atlética Madrid Griezmann si nemohl odpustit parádu a vystřihl nádherného, gólového "ibrahimoviče". "Ibrahimovič" jsou nůžky vleže na boku ve vzduchu. Zlatan Ibrahimovič to na videu předváděl i na pláži.

Pozoruhodná hra anglických mužstev. Mourinho má zase velké mužstvo. V Anglii je v současnosti plno velkých hráčů a velkých trenérů a také jsou tam obrovské peníze. Netroufám si hádat, kdo vyhraje Ligu mistrů. Utkání Sevilla - Liverpool varuje před ukvapenými tipy. Změna taktiky Sevilly a bojovnost hráčů ve druhém poločase zlikvidovaly dominanci brazilských hráčů Liverpoolu a umožnila srovnat stav utkání.

Samozřejmost, s jakou někteří hráči posílají přesné přihrávky vysoké obtížnosti na různé vzdálenosti, je udivující. Nebojte se, u nás to tak hned neuvidíte. Dnes se sleduje u mužstev i u jednotlivých hráčů množství úspěšných a neúspěšných přihrávek za zápas. Je to potřebné, ale je to nedostatečně informativní. Podle tohoto sledování může mít hráč vysokou procentuální úspěšnost a přitom mít mizernou kopací techniku. Hráč s mizernou kopací technikou nedokáže vysoce náročné přihrávky, důležité pro vývoj a výsledek utkání. Takže je opatrný a volí přihrávky na místa, kam to dokáže. Proto vidíte množství přihrávek mezi nenapadanými obránci, spoustu zbytečných přihrávek zpětných. Jalových přihrávek - jak říkal veterinář Říha.

A aby přihrávky nebyly většinou jalové, musí se spoluhráči pohybovat před přihrávkou tak, aby bylo vidět, že je fotbal baví, že vědí, co se sluší a že rádi vyhrávají a že se dokonce dívají na Ligu mistrů, když to není trestně stíhatelné.