pátek 8. února 2019

Fotbalová inovace v FK Kančí Lhota

Fotbaloví analytici a teoretici Fotbalového klubu Kančí Lhota po třech létech výzkumů přišli s dějinnou reformou, která slibuje revoluci od základů  nejen v FK K. Lhota, ale i v celém českém fotbalu. Po zavedení reformy v celém rozsahu se sníží finanční náklady na 5 % proti minulosti, náklady na sekání hřiště na 10 %, náklady na míče a sítě na 0 %, na rozhodčí a funkcionáře 0 %, na dopravu 0 %, na trenéry 0 %, na soustředění 0 %, na úplatky rozhodčím 0 %, atd.

Analytici a teoretici zadali všechny možné klubové údaje do počítače a do půl hodiny vytiskla tiskárna překvapivé informace. Z výsledků prý vyplynulo, že prvním krokem nezbytné reformy je zrušení názvu fotbal a tento nepřesný název nahradit výstižným názvem "česká běhaná". Za tři roky prý obě mužstva - A mužstvo i B mužstvo - nevstřelila ani jednu branku, takže je škoda zbytečně znehodnocovat drahé balony kopáním. Nejsou potřeba sítě, nejsou zdůvodnitelné náklady na trenéry, rozhodčí a dopravu, atd. Obě mužstva se odhlásí ze soutěží a budou hrát jen v Kančí Lhotě a jen proti sobě českou běhanou. Česká běhaná je hra bez kopání do míče, obě mužstva budou jen běhat po hřišti dopředu i dozadu, hráči si nebudou sprostě nadávat, nebudou se pokoušet zabít jeden druhého dobře mířeným úderem na spánky nebo na krk, nebudou se okopávat, nebudou se pronásledovat, budou jenom běhat jako laně tam i zpět bez kontaktu se soupeřem. Nebudou soupeři překážet v běhu kupředu a zpět.

Protože nebudou na hřišti rozhodčí, nikdo nebude běhat za rozhodčím s dotazem : "K...o, můžeš mi říct,co to dnes pískáš?" Nikdo nebude vylučován a pokud pocítí hráč potřebu prodiskutovat něco zajímavého s diváky, může kdykoliv přerušit běh a přátelsky si popovídat u postranních čar. Budou-li diváci nabízet alkohol, hráč nikdy nesmí urazit dobrosrdečného diváka a připije si s ním na zdraví. Také společný zpěv hráčů a diváků během utkání může přispět k pocitům nepředstírané družnosti.